Rtyně

10.08.2011 08:32

 

Poslední přípravný zápas 2 : 4 (0-4)

Co napsat, účast mladých pušek nějaká byla.
Hráči základu většinou nebyli. (omluvy beru, neomluvové mě už fakt serou!!)
Mix tým ale dal číslo 13, tak se dalo hrát a mlaďáci se vzájemně hokejově střídali.

No taky to tak v prvním poločase vypadalo. Soupeř jasně fotbalovější, zkušenější a hlavně pohyblivější!!! U nás někteří nejmenovaní byli po deseti minutách na bodu varu a vypadali na zdechnutí při fotbalovém výkonu zvaným normálně běh. O sprintech a "člunkovém" pohybu tam a zpět nemohla být u většiny hráčů řeč!
Hezky se na to nekoukalo!
0:1 Vašek nepodržel ani balon od břevna a ani tým, kdy agilní Křesťan byl prostě pohyblivější.
0:2 penalta nepenaltová, kdy stopeři zamkli a soupeř proskakoval a přifilmoval
0:3 krásný gol!! z naší pravé a i úhlu prostřelil jedovkou na zadní tyč.(střela bez ataku!!) U nás snad jedině někdy Káně, jinak nikdy nikdo by takto nevystřelil.(jen jsem závistivě polkl)
0:4 nedorozumění v komunikaci Bárt x Vašek a opět agilní Křesťan předvedl "šídlo" a píchnul do pouštěného balonu.(stane se)
Poločas: co může být koučem řečeno do slepeného týmu s mnoha nezkušenými hráči. Snažte se, kombinujte a běhejte.
Na druhý poločas přijel zkušený stoper Binda a hned byla znát změna hry týmu Starkova. Najednou to bylo jako noc a den a u soupeře obráceně.
Když si to tak vezmu zpět, tak vlastně oni nic jiného nehráli, než nákopy a snažili s o důraz Křesťanem do vápna, kde jsme prostě jen běžecky a někdy zkušenostmi nestíhali, a proto nás přehrávali. Druhý poločas se tým posílil, někteří rozdejchali a začali jsme mydlit soupeře zase my. Některé kombinační akce byly hezoučké, jen škoda že není v týmu "víceúčelová puška" na hrot a "kanon" z před 16m.
Taková trojúhelníčková akcička na 1:4, kdy si záloha s útokem narazila, vysunula Jirku po levé a ten k údivu všech nešel do brzdné dráhy přes špičky kopaček, ale nevídaně zabral a skvěle odcentroval na Bimbu, který i bez čepice v záklonu trknul za tyč!
Krásná akce a pro takové akce se fotbal hraje.
Káně následně vypustilo svůj visákama nabitý "kanon", golman neudržel a Bimba opět byl na místě. 2:4  Následně jasná penda, ale byli jsme hostitelé, tedy bez píšťalky, tedy nic! (jen zase brek!!) Myslím si, že kdybychom snížili na 3:4, tak se Rtyně snad i fotbalově rozsypala. 
Jedno kdyby si hráči Starkova ze zápasu vzali! Nakopávaná při dobře organizované obraně je marná a zbytečná, která k ničemu jinému než vyčerpání fyzických a psychických sil záložníků nevede.
Obrana to má jednoduché - bojí se, je pod tlakem, tak nahuluje přes zálohu na útok.
Útok to má jednoduché - soupeř se nebojí kombinační hry, tak ve třech snadno sbírá bezhlavé náhuly na odtržené útočníky bez přijmu. Stopeři soupeře, protože jsou čelem k balonu snadno stahují a rozdávají.  Útočníci bez pohybu proti balonu jen vypouští páru, že to nejde. Aby se neřeklo, že nepomůžou, tak jakoby zapresujou 1 na 3, ale bez přítomnosti zálohy je to předem ztracená - alibistická snaha. ONO to je jen ale  jako, aby se neřeklo a nemuseli se vrátit do obranného bloku a pomoci záloze na půlce zavřít hru, kdy krajní beci soupeře nás následně začnou přečíslovat.
Záloha - při takové nakopávací holomajzně se nikdy nemůže zapojit do hry, a to ani účelně bránit, ani podpořit útok. Prostě plácá síly tam a zpět pod "deštníkem" nákopů vlastního týmu a je v důsledku chaosu hry nepřipravena zachytávat kombinaci soupeře, protože ji přečíslují krajní beci soupeře. Ještě horší to pak je, když soupeř pozná, že nepřijde nic jiného než "nahul" a mají šikovného stopera, kterého jakoby kontrolují naši dva odtržení útočníci bez "návratu" a soupeř si následně dovolí do kombinace vyslat i předstopera. Přetížená záloha a obrana se dostane do jedné lajny a je zle!! protože soupeř dostane do oblasti soupeře stejné množství hráčů a je to o individuální chybě bez možnosti zajištění hry aktivního, strukturovaného obranného bloku.
Jasně, všechno je o fyzičce, vůli a fotbalovosti, ale tentokrát v tomto zápase jste to snad už viděli i VY!!!
Nedělám to rád, ale tentokrát proti svému přesvědčení musím udělit dvě pochvaly a jedno uznání.
Libor - po přestávce předvedl zkušenost, přehled a zápal do hry a svoji hrou naprosto vymazal "nahulovače" soupeře hledajícího stereotypně Křesťana. 
Adam - ukázka skvělé hry středního záložníka.(nejlepší hráč na hřišti) Ač je to můj syn, tak jsem si až říkal, že pro OP je ho i škoda, kde pro jeho chuť hrát kombinační fotbal není moc prostoru.
Bimba - není sice týmový kombinační hráč s tahem před hráče a přímo do 16m(praporky má rád), ale má prostě čuch na gólové pozice v 16m a i malém vápně, kam se většinou jiní naši útočníci ani včas nedostavují. Prostě má fyzičku, techniku balonu jeden na jednoho a hlavně vůli se dostat tam, kde má útočník být - ve střeleckém perimetru!! 
Nějaká pozitiva jsem viděl v druhém poločase i u jiných hráčů, ale na výraznější chválu to už prostě nebylo.
Druhý poločas ve mně vzbuzoval i mírné naděje do mistráků, ale opravdu jen mírné.
Rojšl ND se ptal:
1/ jak, jsme posílili??? - "pravověrní" žvandové nechtějí, tedy škoda úsilí a peněz!
2/ jak jsme v přípravě zamakali??? -  hráči nepotřebují trénovat, tedy jen přípraváky ale stejně s nezbytnými hosty, abychom byli hratelní!!
3/ co čekáme od sezony???  -  no nic povzbudivého jsem mu tentokrát neřekl. Krátce. Pokud bude "srdce a boj", tak snad se nepůjdeme rozpadnout do "pralesa"!
4/ vidíte naději??? - snad v uzdravení střelce "Dibloně", neodchodu kombinátora "Zeliňha" a odtučnění bývalého fotbalového nadšence "Tučňáka", ale to vše je už asi jen víceméně iluze mírně šíleného kouče SOKOLA Starkov! Bude to tedy asi jen na starkovském prazákladu "srdce a boj" a víře, že se včas otevře Visák a vstanů noví bojovníci!!!
Po zápasové komentovat fakt nebudu!!!, nerad bych v 54letech zdechl na nasraninu!! 

Lád st.

 

 

Zpět

Diskusní téma: Rtyně

Datum 12.08.2011

Vložil Mladák

Titulek Nazor

Odpovědět

Myslím,že o B týmu už nema cenu se ani bavit :) Byla to blbost sam sem to poznal tedka při přáteláku :) Bohužel byla aspon z moji strany vidět zbrklost,nerozhodnost a nevim co ještě..Uvidíme časem,ale určitě to bude lepší a lepší :) A jak píšeš "nervozita byla citit z každý strany"!

Datum 13.08.2011

Vložil Lád st

Titulek Re: Nazor

Odpovědět

Potěšitelné, zase nějaký reálný diskuzní názor který je v "míse"!

Datum 12.08.2011

Vložil Adam Lád

Titulek hra + B tým

Odpovědět

v sestavě doplněné mnoha mlaďáky, kterým tímto děkuji, jsme nastoupili na Rtyni.. možná z nekompletní sestavy se mi i spousta hráčů základu zdálo dost nervózních.. bohužel nám chyběla rozehrávka a ztráceli jsme zbytečně balony.. když ani golman nepodržel, tak z toho byl výsledek jaký byl.. S příchodem Bindy se nám dozadu dostala jakási jistota a klid.. začalo se víc rozehrávat.. jejich střeďáci fyzicky odpadali a dostali jsme se do tlaku, který se projevil i golově.. sice prohra, ale pár světlých okamžiků tam bylo..

po tomto zápase jsem rád, že se nezařídil B tým.. nevím tedy, v jakém složení měl hrát, ale pokud v podobném, co jsem viděl v zápase, tak bych se obával, že by kluci po 3-6 zápase už nechtěli chodit.. škoda, že se nedal někdy dokupy ten přáteláček "áčka" proti "béčku".. ten by mi třeba změnil názor..

tož v neděli zdar!!!