Prohra

26.03.2011 22:41

 

Vím že doma prohrát není nic moc, ale já jsem přesvědčen, že tým zabojoval! 
Myslím si, že většina hráčů týmu nemá špatný pocit z předvedeného výkonu!
Snad i přes prohru diváci uznali, že se sice prohrálo, body nejsou, ale bojovalo se a první poločas byl i o fotbalových akcích!
Tým si před zápasem zvolil nového kapitána Bindu. Důvod?, protože můj kapitán tým ve sračkách v přípravě opustil a to se prostě nedělá! 
První poločas:
Sešla se pro mě docela dobrá sestava hráčů, která mi umožnila postavit sice netradiční útočnou dvojici, ale dle mého názoru skvělou!
Konečně jsem od útoku neviděl jen honění kůžiček, ale kombinační fotbal plný kolektivních nápadů a i individuálního prosazování. Fakt se na to dalo dívat!
Proti hráčům v obraně nemám výtku, hráli dobře!
75 % zálohy hrála jak z partesu!
Tedy jediná vada na kráse prvního poločasu byla, že když jsme se po rohu Bártíka a usměrnění Zelíňha k zadní dostali do vedení 0:1 a to již cca v 7minutě a tvořili si další příležitosti jak na běžícím pásu, nepojistili jsme si výsledek a ještě víc nezastrašili dezorientovaného soupeře. Někdy to tak je, že soupeř dvakrát vystřelí na branku a dá dva goly. Myslím si, že je zbytečné hovořit o příčinách a důsledcích. Prostě, když si hráč nepokryje svůj sektor, a nechá soupeře bez ataku odcentrovat, tak se někdy stane, že to ve vápně padne soupeřovi přesně na prsa(Nojšl) , tomu to spadne na zem a z blízka už nemá gólman žádnou šanci.1 : 1 Druhá branka je něco podobného, pokud není pokryt sektor a Víťas se z úhlu trefí, je to z našeho tlaku rázem 1:2. Myslím si, že Šmatlík by mohl dlouze a smutně vyprávět, jak se mu na pravé straně těžce hrálo, bez zajišťování svým záložníkem, když na něho hrál ještě Závada! Musím napsat, že i přesto jsme dál hráli dobrý fotbal, ale soupeř se už chytil! Přesto se nám podařilo krásně vysunout středem Zeliňha, a ten Gumovi nedal šanci. 2:2 Jen dvojitá škoda, že se do poločasu ještě něco neujalo! Hanzl jen utrousil, aby Vás to pálení šancí nemrzelo! Těsně před půlkou šel velmi agilní Frintík ještě do souboje, zůstal ležet, začalo být hnusné počasí, tak to Geci vyřešil odchodem do kabin.
Poločas: Nebylo týmu co vytknout. Já byl zas jednou unešen hrou!!
Druhý poločas:
Bohužel, velmi dobře hrající Frintík zranění nerozchodil, tedy musel jsem šáhnout ke střídání. Adekvátní náhrada nebyla, tedy musel jsem se rozhodnout mezi Jirkou(s narušenou životosprávou) a Lukášem, který v přípravě měl velké problémy s fyzičkou. Zvolil jsem proti svému přesvědčení A variantu, a tým zaplatil! Jirka prostě fyzicky a psychicky nestíhal, mnohem starší soupeři ho přejeli technicky důrazem ale i rychlostně, ve vápně odcentrovali proti noze Závadovi a bylo po střele k první 2:3. Škoda! Tři střely za zápas mezi tyče a soupeř dal 3 goly!!, to je produktivita!! Musím sportovně přiznat, že druhý poločas byl soupeř prostě lepší, fyzicky, technicky i takticky! U nás se opět stala fotbalová nekázeň, týmová hra se rozpadla, obrana začala nakopávat, záloha se nedostala do hry a útok se skoro úplně odtrhl od zálohy,  začalo se zase hrát na 50-60m. Prostě někteří hráči s nastupující únavou zazmatkovali, ztratili víru v sebe sama a své spoluhráče a hra se přestala dařit. Čas ubíhal, nevýrazného Bártíka s ž.k. asi za kecy?!?, vystřídal na poslední čtvrtinu čerstvý Lukáš. Tým se chystal ke hře vabank, a pak přišel kraťas Vaška!Svoji neukázněností zařízl naději alespoň na bodík! Jak jinak to popsat, když hráč který celý zápas "radí" nebo přímo kritizuje z klece kde co a kde koho, udělá takouvou dětinskou oslovinu!! Náhodně nahulený balon z obrany soupeře po lajně honí v naprosto beznadějné situaci útočník soupeře. Vašek to má blíž, správně a zkušeně vyběhne z branky, je včas na balonu. Potud vše správně!, 99,9% golmanů by balon koplo do autu a tím by dal týmu šanci se vrátit a zorganizovat. Ale pa,k k překvapení všech zúčastněných, začne prachvzláštním způsobem poskakovat kolem balonu??????, soupeř byl ale pohyblivější, a tak z jasné situace kopnutí balonu do autu, šáhne po soupeři a přišel spravedlivý trest.
Geci vytáhl rovnou červenou!!
No Vašek sice teoretizoval se svým výkladem, kapitán protestoval z povinnosti, ale všichni na hřišti vědí to samé co já.
Za klukovinu, namyšlenost se platí, červená naprosto jasná!!
Je jen s podivem, že kromě mě po zápase to Vaškovi ani nikdo na hřišti ani v kabině nevytknul! Bohužel ani Vašek se týmu neomluvil, že je takto dětinským způsobem oslabil a připravil je možná i o výraznější tlak, než na který jsme se zmohli v 10. Přesto jsme minimálně 2-3 šance ještě měli!!
Ještě jednu věc musím napsat k individuálním výkonům.
Nedělám to rád, ale uznalí uznají!
To co dnes předvedl Hauz a Zeliňho v útoku v prvním poločase, pochopitelně s kombinační podporou celého týmu, to byl útočný fotbalový koncert, mému oku lahodící!
Takové to hodnocení nejlepší hráč max. 8, myšlenka kouče 9, Pán Bůh 10! Já osobně bych po dlouhém čase viděl i nějakou 8 a i 9 bych dnes dal, kdyby střelba byla ještě produktivnější.
Nevěšte hlavu, body sice nejsou, ale hra byla příslibem, že by jaro nemuselo být jen o problémech!
Tedy ještě bude záležet, jaké zápasové sestavy se budou scházet (účast, zranění a i tresty) a i jaká bude předzápasová příprava některých hráčů!
Za týden Jesenice - uvidíme víc!
I přes prohru u mě dobrý! až...........
Lád st.

Zpět

Diskusní téma: Prohra

Datum 29.03.2011

Vložil Stárkovák

Titulek Pár postřehů

Odpovědět

Zdravím všechny přátelé Stárkovského fotbalu,
souhlasím s tím,že se na hru během prvního poločasu dalo docela dobře koukat! Ale ta obrana... Když si tady čtu keci o sektorech a prostorech (na úrovni okresního přeboru),tak si myslím,že se tomu každý kdo někdy hrál fotbal musí od srdce zasmát! Ano,moderní fotbal se takto hraje,ale na trošku jiné úrovni,kde spolu hráči trénují,mají to zažité a jeden ví co má udělat (a taky udělá) ten druhý. Když se netrénuje,příprava se odehraje pokaždé v jiném složení,tak je to nesmysl. Na této úrovni to vždy bylo o tom,mít na stoperu zkušenýho chlapa,kterej si to podiriguje a vořve a před ním atlety,který mu to voběhaj. Když už sestava byla taková jaká byla (netuším,proč nehraje Ludva),tak bych určitě prohodil stopera s předstoperem. A nebo ještě lépe,dal před Biniče mladýho Novase. Každý,kdo je trochu soudný musel vidět,že ten co hrál stopera,na to naprosto jednoznačně nemá!
Druhej poločas...už asi i Vy jste přišel na to,že dát tam stokilového Jirku,kterej se v tom blátě bořil až po kotníky,byl hovězí nápad! Proč tam nešel mladej Novas? Přijde mi,že mu to chcete znechutit,aby se na to vykašlal jako někteří jiní!
A Vašek? Starýho psa novým kouskům nenaučíš...Když si čtu o omlazení a budoucnosti,tak by se mělo začít zrovna tady! Nebo chcete,aby chytal až do důchodu?
Jestli se chcete vyhnout pralesu,tak přemluvte Ludvu s Novasem!
howgh

Datum 30.03.2011

Vložil Lád st.

Titulek Re: Pár postřehů

Odpovědět

Vezmu to účelově odzadu.
Ludva - přečti si poslední omluvenky.
Novas st. - zranění. Možná víš víc a pak za tím jsem možná i já.
Vašek - je srdcař a fotbal má rád, udělal velkou oslovinu, ale
jen v něm já prohry nevidím.
Jirka -v článku jsem to popsal, bylo to moje nelehké rozhodnutí
Novas ml. zatím mladý, účastí velmi nespolehlivý. Ve dvou
přípravácích z osmi absolutně bez fyzičky. Na lávce
jsme o tom mluvili, on to ví, že na delší záběr se
necítil! Místo v sestavě si musí umět vybojovat, žádný
lobing z něj pro tým platného fotbalistu neudělá.
Příležitosti dostává!
"Vykašlávání"-myslím si, že jsem velký realista. Ješity už jsme
řešili, prostě to já neřeším! Přemlouvání-ne, jsme
dospělí!!!To mi nebrání při krizi účasti požádat.
"Hovězí" a "smích od srdce" a drobnosti typu "odzadu uřvat", "atleti oběhaj", "má", "nemá", no to je pro mě opět tak hluboko (spíš tentokrát "nízko") v míse, že to nechám bez komentáře. To bychom se zase dostali k podstatě věci, co je "příčinou", a co "důsledkem"!

Datum 30.03.2011

Vložil Bártík

Titulek Pár postřehů

Odpovědět

Nevim kdo jsi ale na fotbal ve stárkove mame stejny pohled.Popsal si to jinymi slovy ale jinak stejnej nazor na sektory i stopera a vubec hru obrany.Mam takovej pocit ze jsme spolu nekdy hraly...ale treba jsem uplne mimo misu.....kazdopadne jsem rad ze aspon nekdo ma podobny nazor jako ja.....

Ohledne jesenice klidne budu chytat ale stejne si myslim ze zeptat se mrkvy by nebylo uplne od veci.

Datum 30.03.2011

Vložil Adam

Titulek Re: Pár postřehů

Odpovědět

Já se v tomhle musím zastat Jendy.. opravdu hrajem osobku a vyplňování sektorů je dle mě zcestné.. hrajem chlap na chlapa, a když se nám chlap hne, tak musíme s ním.. nemůžem ho nechat, protože běží do jiného sektoru.. to že odtáhnou hráče a pak naběhne obránce nebo záložník je problém hráče, který je měl hlídat = záložník nebo útočník.. stejně jako když se jejich střední záložníci vysunou na hrot, tak musíme jít s nima = chlap s chlapem a případnému ostřelování musí zabránit pomoc z útoku.. mnou nenáviděné vyčítání štítování..

Datum 30.03.2011

Vložil Lád st.

Titulek Re: Re: Pár postřehů

Odpovědět

Tak jo, jsem mimo mísu.
Já osobně jsem ale přesvědčen, že pokud budete hrát osobku a nebudete umět přebírat hráče, při hře v úzkém bloku a bez vzájemného zajišťování hráčů i prostorů, budete rozbíjení od týmů, kteří ve svém středu mají zkušené trénované hráče z vyšších soutěží, této vaší slabosti rychle poznalé!
Mohli jste se o tom přesvědčit v zimní přípravě na vlastní kůži, kdy jste s takovými hráči hráli. T.j. zápasy Náchod, Provodov ale i částečně Žaclík byly toho demonstrativní ukázkou. Asi k poznání nestačilo. Pokud jste dodržovali hru ke které Vás vedu(systém vzájemného zajišťování), byli jste vyrovnanými partnery, i když soupeři měli hráčsky jednoznačně navrch.
Pokud jste začali předvádět cosi jako "osobku" na 60metrech, byli jste tvrdě rozbiti a bylo úplně jedno, kdo hrál stopérskou dvojici. Vždy to byla o 5 až 7 v naší kleci. Nemluvím o prvním zápasu s dorostem. Tam jsi ale zrovna ty byl bez návratu, kdy jsi po ztrátě balonu ve středu hřiště nepokryl s druhým střeďákem prostor před 16(štít)a bylo to po dvou střelách ze střední vzdálenosti 0:2. Pak jste se z obavy z debaklu semkli a hráli jste všichni velmi dobře.
Ve druhém zápase s Provodovem ve druhém poločase se hrál klasický "starkovák", tři útočníci zapíchlí na půlce, tři obránci z 16 nahulovali jeden balon za druhým, od útočníků se to odráželo jak od sudů, soupeř sbíral balon za balonem a mezi tím jste 4 záložníci dělali soupeři statické kuželky. Otázka? Byla to osobka? Taky to tak dopadlo 0:5!
No a Poříčí je to samé, vytažený Šmatlík Závadou na střed 16, volně vyklusávající Bártík na půlce. Celá naše pravá strana otevřená jak dveře do chlíva. Do toho vběhli záložník s obráncem a bez jakéhokoli ataku se jim podařilo krásně odcentrovat. To že to Šmatlík s Bindou následně hasili z dlouhých nohou a přišli pozdě je důsledek, to že Nojšl z náběhu a vysokého výskoku krásně zpracoval na prsa a po dopadu reflexně vystřelil je také důsledek.(krásný fotbalový moment, jen kdyby byl na druhé straně) Důsledek je i to, že nezajištěný Lahváč couval a dostal se do souboje v záklonu je také jen důsledek. Příčinou byl jednoznačně nezajištěný prostor pravého záložníka, který neměl morál na návrat po náběhu. Druhý gól dtto. Měli byste se umět podívat pravdě do očí a říkat si pravdu! Hauz při odchodu ze hřiště to vystihl přesně......

Datum 31.03.2011

Vložil Adam

Titulek Re: Re: Re: Pár postřehů

Odpovědět

proti hře v úzkém bloku myslím nikdo nic nemá - teda myslím si. to je správné.. vzájemné přebírání a zajišťování nám jindy poměrně jde, když všichni makají na 100%..

to co se hrálo na 60m nebyla osobka, ale anarchistický chaos, kdy naši útočníci nepomohli dozadu a nekryli náběhy obránců.. tohle nebylo o systému (osobka x sektory), ale o fyzičce a hlavách hráčů..

jo zápas z NA dorostem jsem se hnal dopředu (kdy mě nestíhal jejich záložník), abych pomohl útoku.. bohužel přišla hloupá ztráta míče a brejk.. opravdu jsem se pak nestačil vrátit a můj hráč dal gól.. vím, ale z mého pohledu to je tak, že i kdybych hned po zrtrátě míče otočil ve sprintu zpět, tak už bych to stejně nestihl..

S Provodovem to bylo opět viz. druhý odstavec..

a Poříčí.. opět selhání jednotlivce.. chlap nejde s chlapem, pak se hasí jiný hráč a v tuto chvíli se musí vzadu hrát jeden na jednoho - tedy i stoper si musí vzít chlapa nejčastěji předstopera..
v druhém poločase se obrana málo vytahovala a nechávala hru rozpliznout do oněch nežádoucích 60m, protože byli kluci unavení a nevěřili si tolik.. dost asi způsobeno i Tučňákem, protože nás začali přehrávat na středu..

A nevím, co řekl Hauz při odchodu ze hřiště..

Toť můj názor..

Datum 31.03.2011

Vložil Bártík

Titulek Pár postřehů

Odpovědět

Ja z pravdou problem nemam ale z lavicky je zrejme spatne videt....nebo si to plete s jinymi utoky soupere.

k prvnimu golu:stal jsem se svym hracem asi tak 5 metru pred vapnem a k centrujicimu hracovi sem to mel zhruba asi taky 5 az 7 metru,lahvac do zadneho souboje nesel ten mic ho jednoduse prelitnul.

K druhemu golu:opet sem stal se svym hracem zhruba na ose hriste na tresnaku,potom co vasek vyrazil proti strilejicimu hracovi jsem dobihal za vaska do brany chybeli me asi 3 kroky a vykopnul bych balon z brany nechapu jak jste mohl videt na pulce v tu chvili sem byl dokonce az za vaskam tak 1,5 pred brankovou carou.

Mate pravdu trenere ze nekolikrat sem nestihal a hrac mi utekl ale vzdy to kluci uhasili zacos jim dekuju proste se mi nedarilo ale na golech souhrou stastnych nahod se muj hrac nepodilel.
Jinak souhlasim s adamem co napsal o osobni obrane.

Datum 29.03.2011

Vložil Bártík

Titulek zápas

Odpovědět

V tomhle zapase se mi vubec nic nedarilo a az asi na 2 az 3 svetlejsi okamziky takze nic moc,subektivne si mysiim ze sem mel bejt stridanej driv........

a tedka k zapasu,do predu hodne dobry ale vubec nechapu jak muze te pochvalit obranu za prvni dva goly.....jak uz tady napsal Libor prvni gol jednoznacne lahvace,kdyz mam vedle sebe volnyho hrace tak se knemu postavim a ne ze si tam mic zpracuje tohle je proste stoperova prace zajistovat,jo a kdyz sem uz u lahvace jak uz sem psal minule jeho odkopy to je des balon leti metr nad zemi a najde neomylne prvniho souperova hrace kdyz mu to nejde tak at k tomu neleze tohle snad musel videt kazdej.......a jeste jedna vec k obrane proc pisete neco o nejakejch sektorech vetsina hracu o tom nevi vubec nic,snad hrajeme osobni obranu nic jinyho neumime.......

Je treba urcit do predu kdo bude chytat v Jesenici aby se malinko pripravil.....navrhoval bych se zeptat mrkvy,prece jenom ma nejake zkusenosti a neco chyti.

Datum 29.03.2011

Vložil Lád st.

Titulek Re: zápas

Odpovědět

No zvláštní názor.
Já to viděl z lavičky opět jinak.
Je věcí hráčů,případně diváků, fandů, nebo i soupeřů, aby se každý mohl projevit a popsat svůj úhel pohledu. Já vám k tomu vždy píšu jen provokativní pop-články, jak je to vidět bez emocí, bez únavy, bez zápasového adrenalinu v krvi,prostě pohled z lavičky a k tomu mě slouží moje oči a mé vidění hry, včetně vizionářství.
Myslím si, že v článku jsem podstatu problému v zápase popsal dost jasně.(jasně že z mého pohledu)
Tedy, zlob se nebo ne, v jiné branži na jiných webovkách bych to třeba popsal:
"zloděj volá,chyťte zloděje"!
Více názorová diskuze napříč týmem v kabině ani na webu moc nekvete, objektivní důkazní replay jako v televizi není!! Může tedy i být, že jsem se svým názorem osamocen a jak rád používám "mimo mísu"!
Technické:
sektor a prostor:
ve velkém fotbale - základ!
Vždy je to součást taktiky soupeře odtáhnout osobně hrajícího hráče s následným náběhem uvolněného hráče do odkrytého prostoru (viz.objektivní -byla to ve Starkově podstata úspěšnosti hry hlavou Fáfy při standardkách)
Jen malá kopaná se hraje víceméně osobně.
Poznámka:
Škoda mé námahy u týmu, jestli je víc hráčů kteří dosud nevědí, co je to hra v aktivním bloku!?!?
nákopy:
to mi každý předvedete v pátek na tréninku z toho slizu u kabin-a pak o tom teprve dáme řeč.(různé druhy nestandardních nákopů z místa na prvního dovede kde kdo z týmu a to ať je to při výkopech nebo při rozích. Účinný trestňák přes zeď neumí v týmu nikdo!!(Novas st.někdy, ale nehraje)
gólman:
Jesenice: nevím kolik a jakých se sejde hráčů do pole, moje vize na gólmana je 1/ Bártík, 2/Binič, 3/ Baštěk, 4/Mrkva
Střídání dřív:
ano! souhlas! adekvátní náhrada ale na lavičce nebyla!! Být alespoň trochu zdravé Káně, řešil bych to včas!

Datum 28.03.2011

Vložil Adam

Titulek dobrý výkon

Odpovědět

no musím říct, že jsem byl šokován naším výkonem v prvním poločase.. škoda teda poměrně laciných gólů, ale dopředu jsme hráli fakt hezky a konečně útok nespěchal za každou cenu dopředu, ale občas to rozvlolnil se zálohou.. krom útoku chci vyzdvihnout i Šmatlise, který se Závadou popral velmi dobře.. těším se na příště a doufám, že budem hrát v podobném duchu!!