Ješitnost

30.08.2011 17:18

Celý den nemám nic na práci, tak jsem vymýšlel taktiku na Hejtmany. Ať jsem dělal co dělal, vymyslel jsem opět jen "Srdce a boj"

NO ale z nudy jsem se pustil do studia, psychologie, psychyatrie, mystiky, náboženství a podobných oborů věnujících se lidské duši. Adam psal, jestli by to už nechtělo do týmu angažovat psychologa. No když už se jako nefotbalista nějaký čas "seru" do starkovského fotbalu, tak co bych to neskusil trochu mimo obor. Jen pro info, studium je rozsáhlejší než materie práva na UP Olomouc, tak jsem si do své rychlodizertační práce vypůjčil i text(velká písmena) jiných psycho. kapacit, kterým do obhájení své rychlokvašné práce( vsuvky v závorce) nemůžu říkat "pane kolego"!

Mé pojednání je na téma:

Ješitnost
(můj tématický "skromný flág" - přeplácanec psychologické studie na starkovský fotbal)


 

Definice: Ješitnost, někdy též obecně definovaná jako samolibost, nebo domýšlivost, a je jedním z největších břemen mezilidských vztahů, které na sebe člověk dobrovolně uvalil.
 

Někteří lidé (starkovští fotbalisti a pravověrňáci) tuto vlastnost používají jako ochranný štít a zahalující pláštík pro všechny (své fotbalové), ale i (lidské) nedostatky. Právě ješitnost se nachází u kořenů závisti, nenávisti, pomluv a touhy po pozemských statcích a výhodách – ( no a to i fotbalových, př. být nasazován do základu, když jsou k dispozici lepší a výkonnější a ojebávat narážkami o pěti letech dělání ocasa koučovi na lávce, místo toho aby si intenzivním tréninkem doplnit fyzičku a fotb. dovednosti na průměr týmu)

Kdo jen trochu o této problematice přemítá, musí brzy zjistit, že člověk sice dosáhl nejvyšší hranice myšlení - ale že je to stále hranice žalostně nízká - a nad ni dále již rozumem nelze jít. Proto je žalostné dívat se a slyšet lidské červy, jak požadují racionální důkazy toho či onoho jevu nebo děje, který přesahuje jejich primitivní chápání jen proto, že jde o děj z oblasti jemnější hmotnosti, kterou lidský rozum není schopen pochopit.

Ješitnost (i starkovských fotbalistů i rádoby pravověrných) nechce nikdy dovolit poznání Pravdy (prostě prosté reality a zůstat u toho vždy v míse). Vezměme např. život Ježíšův. Ryzí a veliká prostota tohoto života lidské ješitnosti nepostačovala. Věřící( i fotbalisté) chtějí mít svého Spasitele(kouče všemohoucího), dle svého jednoduchého myšlení - a proto jeho cestu přizdobují všelijakými nicotnostmi, dle jejich přízemního názoru „velikými". (Různý úhel pohledu na kouče, když se daří a když se nedaří!) Přejí si mít Ježíše(kouče) nadpřirozeného.(který hráčům i rádoby pravověrným má uplácat fotbalovou „z prdu kuličku“ bez jejich sebemenšího přičinění) Po tom, který přišel(kouč), aby naplnil (do hráčů bezbolestně fotbalové dovednosti, fyzičku a taktiku se zajištěním bodových zisků a k tomu přízeń rozhodčích atd.atd., kdy hráči mají jediné dvě podmínky – 1/ bez tréninku 2/ bez slušného chování) všechny zákony Boha Otce chtějí, aby tyto zákony přestupoval konáním „zázraků".(výkonnostních, výsledkových, včetně beztrestnosti na DK OFS) Neuvědomují si přitom(páni fotbaloví pleyeři), že velikost je jedině v dokonalostí(fotbalové ale i morální) - a kde je dokonalost, tam musí být i bezvýjimečná platnost zákonitostí!!(výsledkových, morálních a všech ostatních, které k fotbalu patří)

Existuje např. legenda tvrdící, že ptáčci(strkovští fotbalisti), které dítě Ježíš(kterýkoli všemocný guru kouč) uplácal z hlíny(tréninkové píle, úsilí, zápasové taktiky a boje snoubené fotbalovými dovednostmi, morálem atd.atd) a , náhle (fotbalově) ožili a za radostného zpěvu( kouče z lajny, rozhodčích z placu i lajny, členů DK OFS, normálních diváků soupeře a fandů týmu za glajzou) se vznesli k obloze (kolektivnímu fotbalu fotbalových kamarádů a rytířů „kulatého míče“, no prostě fotbalu s radostí ze hry a party a pozápasové žízně podpořené i umístěnim v tabulce OP Náchod. Pro toto se hlavně okresní fotbal hraje!!!!) Takový děj je ovšem nemožný, protože odporuje všem přírodním zákonům! (tj. přístupu některých starkovských hráčů a jakýchsi rádoby „pravověrných“ bezmísáků) Kdyby to bylo možné, mohl (fotbalový) Bůh Otec poslat na Zemi Ježíše již „hotového" ( třeba Jardu Hřebíka, nebo někoho z lávky Evropy či světa) a bylo by možno se vyhnout problémům se zrozením(starkovského fotbalového zázraku) atd.

Pro Ježíše( i jakéhokoli starkovského kouče) však bylo mnohem obtížnější dobrovolně se - vtělením - podřídit všem hrubohmotným přírodním zákonitostem ( fotbalového přístupu, dovedností, tréninku ale především chování jednotlivých hráčů týmu) P.S. Kouče: Jsem přesvědčen, že i Jarda Hřebík by se z přístupu některých k fotbalu ve Starkově posral!

Pro velkou ješitnost lidé (hráči i pravověrníci) nepochopili a neviděli poslání Kristovo v tom, že Ježíš(kouč) přinesl Slovo! (tj. určitou osobnostní i finanční možnost prodloužení agonie starkovského fotbalu, kdy považuji za svoji povinnost kouče pojmenovávat pro někoho i úsměvně realisticky realitu! Jo že se to holt některým ješitům, křičícím chyťte ješitu nelíbí můj popis reálných problémů, to není už můj problém! To je problém ješity! O Houslicích se natočil sranda film, já se zase snažím pobavit sebe a normální svým psaním provokačních referátů. Nevím co je na tom za praní špinavého prádla, Lémana v tomto nechápu )
Ne, to se lidské ješitnosti zdálo příliš málo - muselo přijít něco „většího". A tak lidská ješitnost začala rozšiřovat názor, že Ježíš vlastně nechtěl sestoupit z kříže, protože se rozhodl svou smrtí smýt hřích celého světa. Z této odporné myšlenkové akrobacie nakonec vznikl názor, že smrt Kristova na kříži vlastně byla nutná a jako taková již dávno předurčená a kvůli tomu vlastně Ježíš přišel. Nezbývá, než provolat slávu Jidášovi( ten, jenž sám největším týmovým ješitou, nazval kouče ješitou) - zachránci lidstva, neb nebýt toho, Ježíš nemusel zemřít na kříži a nebohé lidstvo by čekalo na spasení dodnes.

 

Vlivem ješitnosti se člověku(kritizovanému fotbalistovi a neumíseným pravověrným) dneška nelíbí prostá Pravda, protože je příliš jednoduchá a dává proto přednost tajemné mystice.(ojebávkám všeho druhu) Touha po mystice není ani z pokory, ani z potřeby hledání a poznávání Pravdy – je tu opět vidět vliv zhoubné ješitnosti…

(Schválně jsem již do závěrečného textu nic moc nedoplňoval, nic moc nekonkretizoval! Každý si sám dozajista sáhne na srdce a začne nejdřív přemýšlet sám o sobě, než udělá odsudek o druhém. Bohužel ješitnost je duševní choroba, a žádný duševně chorý si ještě nikdy nepřiznal, že problém je v něm samém)

Zdraví Lád st. 

Zpět

Diskusní téma: Ješitnost

Datum 01.09.2011

Vložil Adam Lád

Titulek tož!!!

Odpovědět

no čekal jsem, že toto moc aktivních reakcí nevytvoří.. a obávám se, že to ani nezapůsobí na dané jedince.. ale kdyby to pozitivně ovlivnilo alespoň jednoho, tak by to bylo suprové!!!!! nicméně obávám se, že jediný efekt bude takový, že zatvrzelci ještě více zatvrdnou..

Datum 31.08.2011

Vložil druid z Visáku

Titulek svatá pravda

Odpovědět

AMEN!!!

Datum 31.08.2011

Vložil Kolegyně z kanclu

Titulek Re: svatá pravda

Odpovědět

Podle mého názoru měla Alena ,,svatou pravdu''