Heřmánkovice

19.09.2011 07:42

Zápas klinče divokých sviní!
 

6 :2 (5 : 2) Bimba 2X, Frinta 2x, Novas ml. 1x, Chán 1x

No nic si nebudeme namlouvat, z obou týmů byl vidět hlad přetlačit silou svého soupeře. Myslím si, že něco podobného by bylo k vidění, kdybych na hřiště vysypal hromadu bukvic a z každé branky bylo vypuštěno jedenáct kňourů. Řežba to byla náramná, která se musela líbit nejen divákům, ale i rozhodčí byli vtažení. Mělo to spád, nasazení, emoce a hlavně padaly góly! Starkov byl svižnější, soupeř váhově těžší, ale urputný v boji! Myslím si, že jsem byl jediný, kdo soupeře viděl letos hrát, a přestože  jsem hráče upozornil, co hrají a na co si mají dávat pozor, tak nás dvakrát svoji fotbalovou zkušeností a silou na míči Lehotského přetlačili. Naštěstí tentokrát i naše střelecká impotence byla motivací potlačena, a  tak jsme byli vždy gólově před soupeřem. No a když se pro zranění začala hroutit sestava, tak se rozehrála defenziva tak, že soupeři zbyl jen "křižný náhul", který jsme i v 9 a kousku(Jurova fyzička není to pravé ořechové, ale bojoval!) statečně odolávali a soupeře k ničemu moc nepustili. No a pokud by byla "nesobecida" na našich kopkách, tak jsme mohli i skóre vylepšovat z rušových brejků.
Zápasové karty byly jasně rozdány!  Střetly se dva týmy z úplného dna tabulky sever, my bez bodu, soupeř 2 body za dvě remízy.(Machov a Meziměstí) Soupeř má neukázněné hráče stejně jako Starkov, proto měl 3 hráče v trestu.(vše za kecy) 
Jen pod čarou: to co předváděla verbálně 11 soupeře, tak by při stejném metru nemohla ve Starkově v minulých zápasech dohrát už tak po 30minutách.

K zápasu:

Náš první útok, Jenda prohodil na Bimbu a ten nás poslal do vedení. No to tu už dlouho nebylo, aby Starkov šel do vedení. Následně jsme pár šancí zahodili a zkušený soupeř předvedl Chánovi a Šmatlikovi přesně to, na co jsem je upozorňoval. Zkráceně, ani jeden fyzicky nestačil na stabilitu ale i rychlost Lehotského(jasně nejlepší hráč soupeře), Luďa šel ještě pomoci uhasit, ale soupeř je fotbalu znalý, odcentroval ostře před klec a tam se silou soupeř prosadil pod břevno. Naštěstí nám to včera padalo na správnou stranu, tak jsme šli opět po pěkných fotbalových akcích ale i chybách gólmana soupeře (vypadávačky a dorážky) do vedení  2 : 1 a 3 : 1. Mezi tím jsme ale i dost pálili své šance, a tak se opět stalo, že důrazný soupeř využil odlákání naší obrany z sektoru zadní tyče, a ten prostor nezaplnil náš záložník, tedy do prázdné 3 : 2!!! Svého času jsme si vysvětlovali na stránkách pokrývání hráčů buď 1 na 1, nebo přebírání hráčů a vykrývání herních sektorů. Přesvědčil mě Jenda s podporou Adama, že v OP je to blbost!!, ale nejvíc branek dostáváme právě po této herní situaci, kdy nám soupeř pohybem odtáhne beka na přední a zadní tyč opustíme, no a když tam zkušený soupeř uvolní hráče, tak inkasujeme většinou do prázdné! Stalo se! (opět a stále stejné). Naštěstí soupeř měl defenzívu "ementálského typu", kdy jejich těžší hráči na naši kombinaci a rychlonožky nenašli recept, a tak poločas po kanonádě skončil 5:2!! Těsně před půlkou lehl na green "CHán" a nevypadá to dobře, asi achylovka! 

Přestávka:

Hodnocení - dobrý, ale kdo bude hrát?
Registrace Konráda a Filase se nějak nepovedla, na lávce jen Jura!? Nakonec jsme Vaška nechali v kleci a Jura šel potit tělo na zahuštění středu hřiště(cíga z něho hulily každým pórem), Novas ml. musel na pravou zálohu, a tak Bimba zůstal v útoku sám.

Přesto se nám povedlo ještě navýšit vedení na 6 : 2, opět jsme něco zahodili a pak další morovka. Dobře hrající (a k mému údivu i dokonce běžecky!!!) Jirka(jeden gól je sice jeho, ale asi za to může víc moje dlouhá tráva) si natrhl sval, tedy jsme šli do 9 a "Jurokousku". Soupeř cítil šanci, začal nás tlačit a zasypávat jejich oblíbenými nákopy středem a i ještě oblíbenějšími křižáky. Kluci v defenzívě se ale skvěle chytli, bojovali a kdyby nebylo trochu "sleposti", a našla by se nějaká finálka na úplně volného hráče před brankou, mohlo být se soupeřem výsledkově i hůře! Někdy jsme v euforii bránili jen ve 3 až 4, ale soupeř byl nepřesný, tak zápas šel do finále a vyhráli jsme 6 : 2 

Zas jednou byl v kabině vítězný pokřik,zas jednou po zápase "kůčopivo" chutnalo a i nějaký pozápasový prcek kominický prcek ve funkci kapitána dal! Tak to má být! Škoda jen, že výbor dlouhodobě požadovaný hráčský požadavek na herní den sobotu nezařídí, možná by se parta "pravověrných" s "nepravověrnými" lépe dávala dohromady!, možná by se i mladé pušky lépe dostávaly do týmu!  
Ale - problém! Chování se nám zlepšilo, ale zranění nás neopouštějí!
No a tak před Mezárem máme zase problém s zápasovou sestavou. Jirka a Chán jsou dlouhodobě asi aut, vrátí se turecké Káně! a jak Libor, Novas st. po zraněních nevím, a pak už jen rezerva kluci s elánem, ale bez zápasové zkušenosti. No vypadá to tak, že se na lávce budu dál tetelit i do budoucna bez možnosti střídat bojem unavených!! To není dobré, protože Mezár bude doma o jiné kávě! Škoda! Už jsem to viděl nadějně, že si zápasová základní sestava sedne, začalo se docela trénovat, prostě neviděl jsem to už tak černě. Nějací optimisti se na webu se taky trhli, že by se dalo ještě bojovat i o lepší skupinu na jaro(dva hlasy).

Nějak to na podzim na nás sedí, hlavně že si na nás už nesedají zbytečné ŽK a ČK. 

Zápas divokého boje je úspěšně za námi. Prorvali jsme bodový "nulazisk"! Tak jsem zvědav na další boj, který nás čeká v Mezáru, kde se zároveň ukončí první kolo podzimu a následně se začnou hrát odvety, kdy máme soupeřům moc co vracet!!
Snad bude s kým!!!
 

Lád st. - boj to byl úchvatný a tentokrát i s dobrým výsledkem!


 

Zpět

Diskusní téma: Heřmánkovice

Datum 23.09.2011

Vložil Lád st

Titulek Borec kola

Odpovědět

Dobře jsme hnojili! Bimba vyhrál o parník! No parník mohl být i větší, kdyby se mu dařilo střílet šance a v pološancích kdyby někdy nahrál úplně volným! Je ale i pravda, že v 16 musí být střelec tak trošku střelecký sobec! Je to o názoru na věc!

Vyberte šestého okresního favorita!

Beneš (Rasošky) 1
Frinta (Stárkov) 2
Klásek (Police n. Met. B) 3
Kollert (Police n. Met. B) 2
Krtička (Hronov) 2
Sedláček (Velká Jesenice) 3
Škoda (Mezilesí) 8
Stříbrný (Velké Poříčí) 4
Tokár (Rasošky) 1
Vencl (Stárkov) 28
Závada (Velké Poříčí) 3

Datum 23.09.2011

Vložil Dibla

Titulek :-)

Odpovědět

jednou neprijdu a najednou takovej golovekj zasyp :-) o vikendu opet nebudu tak doufam ze budou zase 3 body B-)