Bez útoku to nejde!

06.06.2011 04:44

 

Prostě tak to je.
Pokud útok není pro soupeře nebezpečný, tak přijdou defenzivní chyby a třeba i neopakovatelné střelecké náhody a prohrajeme!
Na Jaroměř jako vždy, nedostatek hráčů!! 
Je již starkovskou tradicí, že někteří hráči se ani neozvou, neomluví účast, tedy se s nimi počítá, ale prostě nejsou!! Kdybych neomilostnil Lapku a nejel Olda, nevyhecoval Káně, a nehrál Šmatlík se zraněním, tak jsme byli nehratelní a zralí na kontumaci.
Nikdo nečekejte, že Vás budu před zápasem obvolávat a prosit o potvrzení účasti!
Adama to už taky přestalo bavit a nechce to dělat.
Prostě jste dospělí, tak by mělo být základní slušností dát vědět!!!
Jaroměř si tentokrát posílila sestavu(každopádně hrál úplně jiný tým než ve Starkově), navíc pustila B tým poprvé na velké hřiště(krásná tráva), což našemu netrénovanému týmu pochopitelně nemohlo šmakovat. Jedinou obranou je pevný zahuštěný blok, ale bohužel řada lidí neví dodnes, co to je, a neumí se,(někteří prostě nechtějí) takové taktice podřídit! No a tak se stalo, že zkušený soupeř si s námi chvilkami pohrával, kdy po rychlé a přesné narážečce přišel průvan celé levé strany. Binda se snažil uhasit u lajny třeba i faulem, ale zkušený, technicky zdatný soupeř se ataku vyhnul, odcentroval na střed vápna, kde si silný hráč na míči pokryl a z otočky k tyči zavěsil. 1:0

Soupeř taky ale jen občas propadl, a tak přišla chvilka specialisty na Jaroměř Oldy! Z levé nakopl pololob na branku a gólmánek podcenil! 1:1
5 minut před půlkou, když už se zdálo, že tlak soupeře zvládneme, tak místo kombinace a podržení míče přišel jakýsi neadresný mizerný náčut do balónu, soupeř zatlačil, byl sice vytlačen na základní lajnu, ale zkušeně, nevídaně, propálil Lapku do vinglu u první!!! Co je platné, že má jednu i druhou ruku dlouhou, kdy přestože u tyče stál, ruce tam něměl. Jsem přesvědčen, že co fotbal ve Starkově existuje, nikdo z takto nemožného úhlu by nevystřelil, natož prostřelil!! Sám střelec možná byl překvapen, a kdyby 100x takto vystřelil, tak by to tak krásně již asi netrefil. 2:1

Co týmu, o půlce říc. Když skoro každý byl přehřátý, uhoněný na pokraji sil, kdy kde kdo to viděl na svoje vystřídání! Žolík na lávce byl, ale co může přinést hře, když hrajeme pod tlakem, na velkém hřišti, s technicky a fyzicky lepším soupeřem a vedro je jak v pr....! Luďa blinkroval o půlce náběh na kolaps, viděl to tak max. na 10 minut. Nakonec musel jít ale dolů po okopnutí Lukáš, a tak "žolík" musel na plac! Tím bylo vyřešeno střídání a bylo jen otázkou v kolika lidech to dohrajeme! Naštěstí se klima malinko zlepšilo, dohráli všichni! Bojovali jsme od zadu celkem příkladně, občas někdo jako vždy bez návratu, ale i soupeř značně polevil a byl nepřesný! Deset minut před koncem jsme se ještě pokusili o zázrak, vysunulo se Káně na hrot za Oldu a málem to i vyšlo. Jednou se pěkně probíjel, bohužel si nepomohl se Zelákem narážečkou, přesto se dostal před 16, vypustil levou k tyči, ale golman pokryl! Dvě minuty před koncem na roh vyběhl i Lapka, bohužel standardky nejsou naše silná stránka a míč šel z rohu za lajnu! Tím bylo dořešeno! Začalo některým hráčům po celozápasovém žvandání na rozhodčího ještě "kapat" na karbid, tak to rozhodčí zkušeně uťal v devadesáté. 
Místo fotbalu a čestného uznání síly jasně lepšího soupeře, opět došlo k "paviánění" před kabinami! Je úplně jedno, jestli to vyprovokoval soupeř, nebyl jsem u vzniku, ale člověk má zůstat nad věcí. Ani mě se to nepovedlo, protože když jsem k tomu přišel a slyším brek nad tím, že měli hráče A týmu, to mně vadí. Vadí mi to o to víc, když v "paviánění" je v první řadě náš  nejslabší hráč na hřišti!
Bylo teplo, bylo dusno, tak ani moje soustava asi nezvládla situaci s nadhledem, tak se kabinou místo poděkování za snahu a boj, musela projít "realita"! 
"Věnujte víc svému tréninku a hře fotbalu a méně slabáckému zápasovému a i pozápasovému vuvuzelování!" 
Docela mi vadí, že když hrajeme zápas se svým "problémem", tak ještě rozhodčího dráždíme věčnými komentáři! Já vím že bylo vedro a dusno, přesto by to chtělo občas vzít i rozum do hrsti!!
Soupeř byl tentokrát prostě jasně lepší, a když není nebezpečný útok, aby se nás soupeř musel v zadu bát, tak to musí být o kompaktní defenzivě a nebezpečných brejcích. Na to ale při současném složení týmu prostě nemáme! Jasně to bylo vidět, když šlo dopředu Káně, najednou jejich defenziva dovedla taky zazmatkovat. Škoda, že Káně nemělo víc času a víc sil!! Řada hráčů hrála dobře, v druhé půlce se v defenzivě rozehráli i ti, kteří v první půlce nestíhali.
Ostuda to nebyla, ale žádný zázrak se taky nekonal!



 

 

 

Zpět

Diskusní téma: Bez útoku to nejde!

Datum 06.06.2011

Vložil Lád st

Titulek Božanov

Odpovědět

Hraje se normálně v neděli dle rozpisu. Pokud bude zájem, tak na posezení dohodneme jiný termín.

Datum 06.06.2011

Vložil Lád st

Titulek diskuz

Odpovědět

Málem jsem ani nevydal všemi oblíbenou diskuzi.