7 : 2 v mistráku -no to tu ještě nebylo - nepamatuji!

22.05.2011 15:59

 

Co jsem u týmu, tak fakt nepamatuji, abychom v OP prohráli takovýmto výsledkovým masakrem!

No jasně výsledek hrozný, ale pro mě to nebyl tak otřesný zážitek jako druhý poločas s Jesenicí, kdy jsem měl opravdu 100% a více chutí se na takovém nefotbalovém běsnění nepodílet.
Týden utekl a emoce také, a zahlodal ve mně červíček zvědavosti, jak se tým semkne proti fotbalově jasně lepšímu Mezáru. Nedělám to často, ale před zápasem jsem hráče upozornil na skutečnosti hry Meziměstí. Myslím si, že velmi dobře vím, co který tým OP hraje a umí, protože se fotbalem bavím i když zrovna nehraje Starkov. Je ale jen velmi těžké, až nemožné, hráčům Starkova v současném složení a hráčské výkonnosti a psychickém rozpoložení něco jako taktiku hry na různé soupeře vštěpovat. Vím že je to OP, že se hraje pro zábavu a pro žízeň, ale přesto je to střet, souboj a jde i o pocit ze hry i vítězství. 

Kázal jsem před Jesenicí - Sedláček, zadní - marně, vyrovnal na 1:1!

Kázal jsem opět a důrazněji před Mezárem - hráč č. 10 - opět marně, dal nám jen 4!

Po zápase jsem se dokonce dozvěděl, že varovat tým na silné a slabé stránky soupeřovi hry je kontraproduktivní!????

Kupodivu jediný Vašek si všiml a uznal, že co před zápasem, nebo o půlce v kabině týmu vštěpuji, se většinou stane a tým na to výsledkově dojede!

Je nás málo, není žádná rezerva hráčů, kteří by byli ochotni hrát, nebo se vrátit z marodky a pomoci, proto nebudu dělat žádné osobní hodnocení, jsou mezi Vámi velcí ješitové, kteří by rozbor individuálních slabin a nedostatků nerozdýchali a byl by problém soutěž dohrát.

Tedy jen obecně k sobotnímu masakru v Mezáru.

DOBRÉ ZPRÁVY:

Přijeli jsme v 12.
20 minut jsme hráli víc než vyrovnanou partii, kdy záloha byla lepší soupeře. 
Bylo chvilkami  vidět i pár kombinačních akcí!!!

ŠPATNÉ ZPRÁVY:

Vše ostatní!!
Dalo by se to i takto ukončit, a možná by to bylo to nejlepší, co bych pro dohrání soutěže mohl udělat, ale to není můj šálek kávy!

Hráli jsme dost dobře, ale přechod z zálohy do útoku prostě nefunguje, rychlostně soupeř stačil a nic jiného v útoku nezvládli, hravně mezihru na zálohu!, a bez toho to prostě nejde, tedy pokud není v útoku individualita - zabiják! (kdysi to uměl Preďoš, před 10lety a kily i Jirka)

Po 20 min. došlo 2x k propadu zkušených hráčů. Hanebná přihrávka a nepokrytá 10! 0:1  Podruhé pohybem proti míči se dostala do opuštěna 10! 2 : 0

I soupeř chyboval kdy jim míč propadl a nechali Libora hlavičkovat do prázdné, na rozdíl od soupeře nad a tím nenapravil a nedal týmu do druhé půlky naději!

Do půlky se hra opticky vyrovnala, ale čím dál víc bylo vidět individuální rozdíly techniky na míči trénovaných a netrénovaných hráčů. My jsme to dokázali kompenzovat jen bojovností, ale to je právě to a následně o tom, že tím ztrácíme síly, začneme to řešit nákopy, a místo kombinací přihrávek na 5-10 m, začneme nahulovat až kamsi jakoby, rádoby na útok, který se tím ale natrvalo odtrhne(bez návratu) od zálohy,  která je přečíslena zálohou a nepokrytými beky a musí usilovně bránit hluboko v obraně!!!(toto je alfa -omega problémů pánové, a můžete si o tom myslet co chcete!!) Útočníci si u nás nepomohou, každý je úplně jinde nejčastěji bez pohybu za hráčem a jelikož nejdou proti míči, k tomu nemají individuální přijem nakoplých balonů a i když je někdy kanonáda bubnové palby trefí, neudrží se na něm do příchodu zálohy. Po rychlé ztrátě míče se hra opět valí na naší stranu, ale tentokrát kombinační hrou, a když někdy i nákop, tak soupeř na hrotu je schopen míč převzít a buď se indivindy prosadit, a nebo si dokáže počkat na spoluhráče. Pokud se nám bojovností povede opět dostat k míči, tak je z toho opět bezsměrná přihrávka (často přímo na soupeře), nebo i bezsměrný nákop bubnové palby na náhodu! Fakt to nedovedu pochopit, proč tým nehraje kombinačně přes silné fotbalové individuality týmu? Zeliňho byl na hřišti absolutně nejsilnější na balonu, Adam hrál tentokrát taky velmi jistě a s přehledem! (na můj vkus jen pozdní přihrávky). Fakt mi to má hlava nebere!!!

O přestávce v kabině o tom byla řeč! Je ale těžké hovořit a upozorňovat unavené a dezorientované, kteří hrají na pokraji svých možností a fyzických sil.
I přesto jsem tým upozornil na podstatné skutečnosti:
- píská Geci, tedy aby si dali pozor na pusu i zákroky - nemůžu napsat, že by pískal nějak špatně nebo tendenčně!
- zkraťte hru a hrajte trojúhelníky přes technické hráče, kteří mají příjem a individuální technické schopnosti na míči!
- nerozehrávejte přes hráče, kteří neustojí souboje a bezhlavě se zbavují přihrávek, ty nechte hrát jejich hru bojovníků!
- nešilte, nebo dostanete 10!!!

No únavou zmožený tým se asi probral až u té desítky(nemluvil jsem ale o 10 stupňovém a chlazeném) a tak od začátku začal plnit koučovy "příkazy":

- nazdařbůh nastřelený balón soupeře do 16, nezáměrný biliár kolem kuželek, se špatným výsledkem 3:0
- Baštěk ztratí balón klasickým nástřelem po lajně do soupeře(trojúhelník je úplně něco jiného), balón do 16 a  Vašek si protáhl ruku dle písničky, "mám jednu ruku dlouhou" a byla červená, a šli jsme do 10 a penda k tomu! (asi to tak bylo možno posoudit, s tím nemám problém) 
- první zástupce lapky Ondra na míč z puntíku nezabral! 4:0
- Jenda se dravě dostal mezi dva stopery do 16, ti se trochu víc přitulili a Geci dal pendu i nám. Před zápasem jsem, týmu kladl na srdce, že golmánek   je dobrý po zemi a proti solům, ale neumí nahoru! Jenda to kopl po zemi k tyči!!, ale to golmánek Mezáru opravdu umí, tedy lapil!
- Krásná střela z 30m do šibenice, ale od naprosto neatakované!!!?? 13 soupeře. 5 : 0
- Hned z rozehrávky naprosto nesmyslná rozehrávka kamsi, kde nikdo z našich nebyl, přenesení hry, prohraný souboj, průstřel 16m, naši nedošáhli ale   soupeř na zadní ano  6 : 0 
- 7 : 0 někdo někde na levo prohrál souboj a asi z malého vápna nepokrytý hráč trefil!
 Následně soupeř masivně prostřídal 4 háče, my nasadili žolíka a tak Zelda a Michal snížili na 7:2. Jako korekce dobrý, ale jen optická korekce v době, kdy bylo rozhodnuto a podceněno! Jo, je mi to úplně jasné, kdybych nasadil žolíka dřív, tak jsme ještě vyrovnali.
Možná bylo něco i trochu jinak, nebo v jiném pořadí, ale to není podstatné!! 11 proti 10 nám nešlo a 10 proti 11 už vůbec ne!!

Soupeř chtěl dát mnou predikovanou 10, pak alespoň 8. Geci tomu utnul zkušeně típec v 91 minutě, tak jsem si myslel, že všem dramatům je konec.
Nebyl!
Při zápise se opět projevila nevypočitatelnost HR Geciho, kdy do zápisu popsal zákrok Vaška úplně jinak, než jsme to viděli my ostatní jako přímí účastníci zápasu. Kapitán přišel v šoku z jeho formulace v zápise, nic jiného se podle pravidel nedá dělat, napsali jsme do zápisu námitku s tím, že náš úhel pohledu popíšeme ve vyjádření hráče DK. Je jen škoda, že rozhodčí nedovede být nad věcí, o to víc, když domácí 10 za ním sama po zápase přijde a řekne, že faul byl, že mu golman na rameno šáhl, ale nic podobného, co dal do zápisu a proti čemu musel dát kapitán námitku.(to přeci není od soupeře obvyklé) I domácí uznali, že to byl faul, ale jen ze hry vyplývajíci, že útočník byl šikovnější než náš golman, ale žádná agrese atd. Škoda, DK si asi nic moc ověřovat nebude, proč by si taky dělali problémy. Vaškovi napaří 3-4 a budeme mít opět problém s kým soutěž dohrát. Na půlce ho DK možná i omylostní, a tím to bude vyřešeno!

Na rovinu si musíme napsat: Byla to opět Vaškova "testosteronová vaškovina" tedy blbost, ale zápal boje, je zápal boje, a když má k tomu ještě golman "jednu ruku dlouhou", tak se to holt někdy stane! Při své dnešní váze a věku to dovedu pochopit!

Ještě Vám musím napsat info o svém snu:
Uzdravilo se všežravé Káně, z H.Králové přiběhl na trénink v maratonkách pohublý, běhavý a bojechtivý Tučňák, Preďoš zahodil ortezy i s přebytečnými kily a opět střílel pravou levou a dokonce za nás chtěl mermomocí hrát ještě jeden "fotbalový klon" Zeliňha! Blaženě jsem nafukoval tréninkové balony a chystal jsem se vyplnit přihlášku Sokola Starkov(černého koně) do Českého poháru.......atd.
Když jsem se ještě ve snu probudil, tak mi felčar na chíře sdělil:
"Pane, rádoby trenére a mizerný kouči Starkova, vzbuďte se, proberte se, padl jste opět z "višně" na kokos a ještě k tomu mimo 
mísu! Nechci Vám radit, ale ještě jednou takto z "višně", a pak si raději přebruste kudly, protože v lepším případě to bude už tak jedině na ten trávník, ale poslal mě ještě na psychiatrii! Cestou jsem rozlepil  jeho obálku s doporučením:
"IZOLOVAT v BLÁZINCI - diagnoza "delirium tremens fotbalorum - terminální stádium". 

Tedy závěr "klády"! 
Nevěšte hlavy!
Humor musí být!
Na Hronov zahrajeme fotbal!!! 

Lád st.  




 

 

 

 

 

 

 

Zpět

Diskusní téma: 7 : 2 v mistráku -no to tu ještě nebylo - nepamatuji!

Datum 27.05.2011

Vložil Lád st

Titulek Lapka na DK

Odpovědět

Zpráva ze zasedání DK ze dne 26.05.2011

Přítomni: Malina, Kalaš, Vokál
Omluveni: Pohl

Nepodmíněné tresty:

Kučera Václav ( Stárkov ) - 2 SU za ČK od 22.05.2011

Myslím si, že DK rozhodla moudře.

Datum 25.05.2011

Vložil Lád st

Titulek Meziměstí x Hronov

Odpovědět

No byl jsem se podívat na našeho nedělního soupeře, jak mu to půjde proti Mezáru. Hronov využil své dvě šance a vedl po prvním poločase 0 : 2. Mezár hrál úplně v jiné sestavě, jen zálohu jsem poznával! Mezár byl na míči opět lepší, ale Hronov z brejku a z před 16 využil, Mezár jen břevno. Druhá půlka byla kdo z koho, Hronov hrál s mlaďákama, něco neproměnil a byl potrestán. 10min. před koncem penda, za chvilku mohla být klidně ještě jedna a v poslední minutě z velkého úhlu skoro od praporku přímák a Pražák 2:2. Hned na to, Franěk ukončil zápas. Vyrovnaný boj oboustranně oslabených týmů, kdy záloha Mezáru nakonec opět přetlačila soupeře! Škoda, že se nebyli podívat starkovští útočníci, co je to spolupráce se zálohou a neodtrhnout se od své zálohy. Hráči defenzivy by zase viděli klid v rozehrávce pokud to bylo možné, pokud ne tak razantní vyčištění prostoru. Hrálo hodně dorostenců na obou stranách, tak to bylo i o velkém pohybu, přebírání hráčů a vzájemném zajišťování. Co víc? Nikdo nikomu nenadával, hlavně zkušení hráči Mezár zálohy byli úplně v pohodě a své mlaďáky jen povzbuzovali a sami příkladně dřeli a dřeli! Kouči v pohodě nebyli, Vízek řval jak ten ze Starkova!! Panáky, viz. Adamův návrh, by platili jen kouči a někteří diváci!! Ani nevím, zda Vás budu varovat před přednostmi hry Hronova, na které mají hru založenou. Jak říkal Michal, aby to na Vás nepůsobilo kontraproduktivně. Teď je to Michale správně napsáno!?! Kontrolní otázka? Nebyl by v sobotu čas nejvyšší dát A X B. Myslím si, že je poslední zvonění, tedy pokud mají mladí ještě chuť zabojovat. Myslím si, že by vůbec nešlo o výsledek, ale sejít se, podívat se kdo jak ve velkém fotbale(bago je něco úplně jiného), pak si chvilku sednout a dát o tom řeč, co by bylo potřeba zařídit. Diskuse na téma B tým 2011-2012 nějak usnula, a nebo jde někudy jinudy??

Datum 25.05.2011

Vložil Lád st

Titulek Náchodský deník

Odpovědět

Meziměstí – Stárkov 7:2
Stárkov nastoupil do utkání velice dobře, prvních patnáct minut byl herně lepším týmem, do brankových příležitostí ho ale Meziměstí nepouštělo. Pak se zvolna začali dostávat do hry i domácí a do poločasu se jim podařilo vstřelit dvě branky. V první minutě druhé půle dali domácí třetí gól, následovala penalta a vyloučení hostujícího brankáře. Z penalty zvyšovalo Meziměstí už na 4:0. Za tohoto stavu měli výhodu pokutového kopu i hosté, meziměstský gólman ji však chytil. Do sedmdesáté minuty přidali domácí další tři branky a zvyšovali už na hokejových 7:0. V poslední desetiminutovce hosté již jen dvěma góly zkorigovali na konečných 7:2.

Fakta – branky: Roman Dušánek 4, Vojtěch Krejčí, Martin Macúš, Martin Pacák – Michal Pročko, Pavel Zelený. Rozhodčí: Luděk Hanzl, Filip Svoboda. ŽK: 1:0. ČK: 0:1. Diváků: 80. Poločas: 2:0.⋌(mr)

Datum 24.05.2011

Vložil Lád st

Titulek Lapka na DK

Odpovědět

Zpráva ze zasedání DK ze dne 24. 05. 2011

   
Přítomni:   Kalaš,
Omluven: ---
 
 
Okresní přebor – o postup, o sestup:
 
Zahájení šetření:
 
Kučera Václav Sokol Starkov
Hráč má do vyřešení případu zastavenou činnost.

Datum 23.05.2011

Vložil pichy

Titulek zapas

Odpovědět

souhlasím.furt se jen buzníme a nikdo se neumí zamyslet sám nad sebou... Wim je to težký, ale je to tak.fočus je kolektiwní hra tak se musíme podporowat a né jen řwát a kecat.

Datum 23.05.2011

Vložil procko.m

Titulek oprava

Odpovědět

zdravim pane Lad jen bych vam chtel rict ze jste asi spatne slysel nikdo nerekl ze vase kazani pred zapasem je kontra produktivni ale jen ze to tak vypada kdyz si to nikdo nnevezme k srdci a delaj se presne ty chyby na ktere upozornujete!!!!

Datum 23.05.2011

Vložil Lád st

Titulek Re: oprava

Odpovědět

Jo je to možné Michale, hlavu a myšlenky jsem měl asi jinde. Stáří se hlásí a moje uši nejsou co bývaly, třeba vysavač, nádobí, to doma už neslyším vůbec. Tedy omluva, záměr v tom nehledej!

Datum 23.05.2011

Vložil procko.m

Titulek Re: Re: oprava

Odpovědět

jj ja to taky nemyslel nijak spatne jen jsem to chtel uvest na pravou miru je zbytecne se o tom dohadovat ;-)

Datum 23.05.2011

Vložil Adam Lád

Titulek zápas

Odpovědět

Zdar týme, čau fanoušci,
myslím, že moc komentů nebude, protože se to nikomu nebude chtít celé číst :D
Byl to zápas blbec. Myslím, že začátek nebyl nejhorší.. Jen je vidět, jak máme nevyzrálé hlavy, když po té, co nám trenér nakáže hrát v úzkém bloku max. 25m, by se nemělo plýtvat silami na napadání soupeře u jeho šestnáctky. S navolenou taktikou a hooodně důrazným a svědomitým bráněním už od útoku se mohlo myslet i na dobrý výsledek..
Myslím, že i bez trenérova kázání už všichni Meziměstí známe jako tým s nejlepší rozehrou od zadu, kdy se jim na středu zkušeně točí stále dost běhavý Klicnar, tmavý Honzík a vlasatý kapitán a ani mladí kluci na lajnách nemají díky tomu problém s rozehrou, protože na ni mají stále dost klidu a v problémech dají míč golmanovi nebo přenesou na druhou stranu.. každopádně míče neztrácejí a trpělivou hrou čekají na některé naše okenko..
naší bojovností jsme je prvních 20 min drželi na uzdě..
bohužel se takto nedá hrát 90 min, protože ať jsou trenérova slova jakákoliv, tak střední záložník nenechá lajnu otevřenou a vždy ji půjde zavírat, když vyrazí soupeřův krajní obránce a nejde s ním náš útočník..
tím bych chtěl apelovat na kohokoliv, kdo bude hrát v budoucnu v útoku - není to dorostenecký fotbal o čekání na půlce - když střední záložník hasí vašeho hráče na lajně, tak vy se musíte zasunout za nás na střed.. ANO - bolí to!!! ANO - je to o fyzičce!!! Ale pokud budem hrát s takto herně vyspělým mužstvem, tak si musíme šáhnout hodně hluboko.. (tím víc selektovat případy, kdy půjdem napadat, a kdy ne)+(proto oceňuji Frintíka v útoku - jako kanón na prd, ale skvěle se s ním spolupracuje v defenzivní činnosti)

jinak o tom, že na Mez. klukách je vidět trénink, fyzička, technika i sebevědomí o tom je asi zbytečné mluvit.. ale všiml jsem si jednoho.. když někdo něco podělal, tak za něj všichni mákli.. a to bez keců!!!
A naopak ti nejzkušenější = Klicnar i kapitán ho ještě podpořili!!!
Myslím, že skoro všichni víte, co je na hřišti nejhorší.. a to můžete vědět, že hráč, na kterého hrajete, je rychlejší, techničtější, má super kličku nebo střelu.. to kolikrát vůbec nevadí, když si na hřišti věříte, a k tomu, když cítíte, že za váma tým stojí.. ne když se bojíte cokoliv udělat..

málokdo se s podobnou situací umí dobře vypořádat přímo na hřišti.. třeba já jsem byl s tou Jesenicí úplně dole, když jsem neodhadl, že to Lahváč neodhlavičkuje, dostali jsme vyrovnávací gól, a já pořádnou sprchu nejen z lavičky.. myslím, že mě už jen tak něco nerozhází, ale tak na cca 10 min jsem byl mimo hru.. možná i proto jsem měl ten skvělý "namazávací" odkop na kopačku soupeře.. tohle mě napadlo v souvislosti s kyslíkem nedosyceným Bašťou, kdy začal v druhé půli zbytečně řvát na Šmatlise.. to ho fakt jen zablokuje :(
tedy kam mířím?

Jsme tým. Je nás málo. Všichni máme chyby. I ti nejzkušenější. Nemá cenu si nadávat. Nikdy to nikomu nepomohlo. Na to má právo leda trenér. Naopak to chce máknout za druhého (nejvíce Jeník od kterého je vždy slyšet většinou jen: "to není můj hráč") a podpořit se!!!

A proto mám návrh:
KDO BUDE DRUHÉHO PŘI ZÁPASE KRITIZOVAT, TAK KRITIZOVANÉMU PO ZÁPASE DLUŽÍ PANÁKA!!!
bude to čistě dobrovolná věc, ale mohla by to být aspoň sranda po předposledním zápase doma..

Co vy na to???

Datum 23.05.2011

Vložil Lád st

Titulek Re: zápas

Odpovědět

Ty mi říkej, že píšu odporně dlouhé klády!, které pak nikdo raději ani nečte a nic si z nich proto nemůže pamatovat!!